Служители на Митница Лом предотвратиха контрабанден внос на над 1500

...
Служители на Митница Лом предотвратиха контрабанден внос на над 1500
Коментари Харесай

Митничари пресякоха внос на опасно забранено лекарство

Служители на Митница Лом предотвратиха контрабанден импорт на над 1500 таблетки от медикамента "Ривотрил ", който съдържа наркотично вещество, оповестиха от организация "Митници ".
На 22 август инспектори от Митнически пункт Връшка чука спрели за инспекция лек автомобил "Тойота Ярис " с българска регистрация, пътуващ от Сърбия за България. При инспекцията в пътническа раница и в жабката на автомобила митническите инспектори разкрили недекларирани 1530 броя таблетки /51 кутии по 30 хапчета във всяка/ от медикамента "Ривотрил ". 43-годишният български жител, управлявал автомобила, е арестуван за период от 24 часа. Работата по случая продължава, прецизират от Агенцията.
Ривотрилът е медикамент, който се ползва против гърчове, епилепсия, психологични разстройства и депресии. Разпространението му у нас е спряно преди години, като формалната причина е липса на търговски интерес. Според осведомени обаче към ривотрила се основава взаимозависимост. Лекарството към момента може да се намира на черния пазар, като се внася от Сърбия, Гърция и Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР