Служители на Министерството на външните работи протестират пред сградата на

...
Служители на Министерството на външните работи протестират пред сградата на
Коментари Харесай

Служители на МВнР протестират пред сградата на министерството

Служители на Министерството на външните работи стачкуват пред постройката на ведомството. Исканията им са за почтено възнаграждение в системата на Министерство на външните работи и за почтено бъдеще на българската дипломатическа работа. 

Вчера отидохме да кажем на премиера, че желаеме среща с него, имаме входирано писмо, чакаме среща, съобщи пред медиите един от протестиращите. Искаме оптимално бързо да се реализира документално съглашение, че нашите претенции ще бъдат задоволени, надяваме се преди Коледа, с цел да спрат митингите преди празниците, добави той.

Протестиращите водят непрекъснати диалози и с управлението на Министерство на външните работи. Ще предложим план на съглашение и се надяваме в границите на тази година да бъдат най-малко отчасти задоволени нашите претенции. Ще предложим една пътна карта напред в месеците, за началото на идната година, добави служителят на ведомството. 

Протестиращите чакат в най-скоро време отчасти угаждане на първото им искане, обвързвано с нарастване на заплатите. Те се надяват на 30 % нарастване първоначално. Очакваме до края на тази седмица да има задвижване по този въпрос, сподели още той. 

Част от протестиращите влязоха и на конференцията на служебния министър на външните работи.

На 14 декември работещите в Министерство на външните работи излязоха на митинг на площад „ Независимост “.

Служители на Министерство на външните работи започнаха протестни дейности в министерството на 2 декември с искане за нарастване на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване. 

Преди това, на 30 ноември, имаше едночасов митинг с искане за почтено възнаграждение в системата. Тогава протестиращите хвърлиха жълти стотинки като израз на несъгласието си повече да работят за толкоз ниски хонорари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР