Служители на Министерството на външните работи (МВнР) започват символични стачни

...
Служители на Министерството на външните работи (МВнР) започват символични стачни
Коментари Харесай

Служители на Министерството на външните работи стачкуват символично за по-високи заплати

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) стартират алегорични протестни дейности, оповестиха от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа. По време на митинга те ще носят обозначителни ленти с цветовете на българския народен байрак.

Исканията са за почтено възнаграждение за чиновниците на Министерство на външните работи, индексиране на командировъчните средства, прекратяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка.

„ Ние, чиновниците на Министерство на външните работи, сме решени да отстояваме правата си и с актуалното заявяваме нашата цялостна подготвеност за започването на ефикасни протестни дейности, ако настояванията ни не бъдат задоволени ", се показва в известието.

Синдикалното обединяване на чиновниците на Министерство на външните работи осведоми, че предстоят договаряния с управлението по настояванията.

В бюджета на Министерство на външните работи за 2022 година са планувани 46 732, 3 хиляди лв. доходи и 156 478,3 хиляди лв. разноски, като за личен състав разноските възлизат на 38 495,5 хиляди лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР