Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест

...
Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на протест
Коментари Харесай

Служителите на Външно министерство излязоха на протест пред Министерски съвет

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) излязоха на митинг тази заран на площад " Независимост ". Те упорстват за почтено възнаграждение в министерството и за почтено бъдеще на българската дипломатическа работа.

Служителите на Министерство на външните работи стачкуват от 2 декември и чакат да се подпише съглашение с управлението на Министерството за нарастване на заплатите от 30 % от 1 януари, като това нарастване би трябвало да бъде единствено в началото.

" Надяваме се до края на годината да има някакъв забележим резултат и въпросът да бъде решен по някакъв метод. По закон, с цел да се прекратят ефикасните протестни дейности, би трябвало да сключим съглашение с нашия шеф, т.е. министъра на външните работи, оставаме в протестна подготвеност. Т.е. в подготвеност да продължим в някакъв миг стачните дейности ", съобщи госпожа Джованина Докова, чиновник в Министерството.

Протестиращите поддържат думите на служебния министър председател Гълъб Донев, който от парламентарната естрада увери, че този месец казусът със заплащането им ще бъде решен. И оповестиха, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, в стачката ще се включат и на задграничните ни представителства.

Освен нарастване на заплатите, чиновниците в Министерство на външните работи упорстват и за индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР