Служители на Лев инс, заедно с двама от изпълнителните директори

...
Служители на Лев инс, заедно с двама от изпълнителните директори
Коментари Харесай

Лев инс излезе на протест пред редакцията на в. Капитал заради статия

Служители на " Лев инс ", дружно с двама от изпълнителните шефове на компанията и трима юристи, излязоха на митинг пред редакцията на в. " Капитал " в сряда заран.

Събитието, в което се включиха към 50 души протестиращи, стартира малко преди 11 ч., като регионът беше отцепен от полиция. Протестът бе отразен от екипи на " Пик ", " Канал 3 " и други сходни медии.

Акцията се организира във връзка публикация във в. " Капитал " от 26 юли, озаглавена " И застраховането към този момент се оказа проблем за чакалнята на еврозоната ".

В публикацията се разказва нерешеният проблем на застрахователния бранш със системата за погашение на компенсации в чужбина " Зелена карта ". Според източници на " Капитал " той е бил мотив за посещаване на ръководителя на EIOPA (Европейският орган за обезпечаване и професионално пенсионно осигуряване) Габриел Бернардино през предходната седмица. Официално за визитата удостовери Комисията за финансов контрол (КФН), която заяви, че мотив за срещата в София е било разискването на незабавни ограничения в небанковия бранш, нужни за присъединението на България към предверието на еврозоната - Валутно-курсовият механизъм ERM II.

В последните близо две години властта у нас не може да реши казуса със " Зелена карта ". България стана единствената страна в системата, на която в миналото е бил налаган мониторинг поради неплащане на вреди главно таман от " Лев инс ", който от своя страна твърди, че казусът е поради застрахователни измами в чужбина. Заради казуса целият бранш у нас се наложи да подписа общ презастрахователен контракт, с цел да подсигурява заплащанията по " Гражданска отговорност " в чужбина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР