Служители на консулската служба на България в Холандия ще следят

...
Служители на консулската служба на България в Холандия ще следят
Коментари Харесай

Дипломати ще следят дело за българско дете в Холандия

Служители на консулската работа на България в Холандия ще наблюдават дело за връщане на дете у нас. Тази сделка е реализирана на среща сред правосъдния министър Данаил Кирилов и холандския дипломат у нас Берендина загар Тъшър, оповестиха от правосъдното министерство.

Кирилов я е уведомил, че от дълго време следи проблема и че детето може да се отчужди от татко си, защото няма контакт с него. Посланичката е дала обещание, че на идващото съвещание ще се обезпечи опция за наличие на чиновник на българската консулска работа.

Делото се води от служителя на реда Николай Карбанов. Той твърди, че преди години брачната половинка му нелегално извела сина им от България. След това майката умира в автомобилна злополука и за детето се грижи нейна позната. Карбанов твърди, че тя е теглила пари от банковата сметка на детето и по тази причина момчето ѝ е отнето. След това момчето е обещано на холандските обществени служби, които го настаняват в приемно семейство. Според Карбанов сега детето му се отглежда от черна гей-двойка. Той твърди, че макар че е спечелил дело за родителските права в България, холандските управляващи не му разрешават да вижда детето си.

Случаят провокира извънредно мощна социална реакция, откакто бТВ излъчи изявление на Мартин Карбовски с бащата Карбанов. Тогава над 110 души се подписаха под отворено писмо, в което се твърди, че казусът е бил показан манипулативно и едносттранно.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР