Служители на Кардиологична клиника в Ямбол събират по 30 лева

...
Служители на Кардиологична клиника в Ямбол събират по 30 лева
Коментари Харесай

Кардиологична клиника в Ямбол събира по 30 лева такса "застраховка" от пациентите

Служители на Кардиологична клиника в Ямбол събират по 30 лв. от пациентите, без да ги осведомят, че става дума за доброволна застраховка.

Това настояват заболели и техните близки пред камерата на БТВ. Парите били желани на регистратурата като такса. От клиниката отхвърлят. Застраховката е за акцидент или заболяване по време на лекуване, а чиновници на клиниката работят като осигурител и желаят пари без да обяснят, че става дума за доброволна застраховка. Медицинска сестра-застраховател твърди, че по този начин болничното заведение покрива разноските си по решение на управлението. Намесват се обаче други чиновници, които отхвърлят казаното.

Според медицинския шеф на болничното заведение чиновник на застрахователното сдружение, а не сестри са събирали парите. „ Има открит офис на застрахователно сдружение, само че това по никакъв метод не е обвързано с хоспитализацията и кардиологичната болница не събира такси за застраховки”, твърди доктор Бистра Пешева, медицински шеф МБАЛ по кардиология – Ямбол.

В застрахователното сдружение обаче настояват, че единствените застрахователи в болничното заведение са медицинските чиновници. Пациент е подал тъжба в РЗИ – Ямбол, само че след инспекция те одобряват мнението на болничното заведение, че техни чиновници не подписват застраховки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР