Служители на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по

...
Служители на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по
Коментари Харесай

Горски служители затвориха обект за съхранение и търговия с дървесина

Служители на Изпълнителна организация по горите и Регионална дирекция по горите (РДГ) –Сливен са установили противозаконна дървесина в обект за предпазване и търговия с дървесина в село Могилино , област Ямбол, оповестиха от Дирекцията.

При инспекция на обекта, осъществена на 14 април, са открити немаркирани с контролна горска марка трупи за бичене от дървесен тип явен. Дървесината била без превозен билет, който да е вписан в електронния дневник на обекта.

Със заповед на шефа на РДГ - Сливен е наложена насилствена административна мярка, с която активността на обекта е спряна. Едновременно със заповедта е спрян и достъпът до осведомителната система на Изпълнителна организация по горите за издаване и регистриране на транспортни билети.

Същият ден, на територията на ДГС Тунджа-Ямбол, г орските инспектори са заловили лице, което ловува с извадено от калъф, съединено и заредено ловно оръжие, отвън указаното в разрешителното за лов място. Съставен е констативен протокол. Задържан е ловният билет и разрешителното за лов. Предстои съставянето на акт за нарушаване по Закона за лова и запазване на дивеча.

Интензивни инспекции от чиновници на РДГ-Сливен и Югоизточно държавно дружество се правят в м. ”Ормана ” във връзка със зачестилите в последните дни нападения на лица от ромски генезис. При последното нарушаване е открита каруца натоварена с 0.70 куб. м. едра строителна дървесина от явен, немаркирана с контролна горска марка. Каруцата дружно с материалите е арестувана. Съставен е констативен протокол, който ще бъде изпратен в прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР