Служители на испанския летищен оператор Аена (Aena) планират да стачкуват

...
Служители на испанския летищен оператор Аена (Aena) планират да стачкуват
Коментари Харесай

Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година

Служители на испанския летищен оператор " Аена " (Aena) възнамеряват да стачкуват към Коледа и Нова година, заяви Синдикалната конфедерация на работническите комисии (CCOO), един от водещите профсъюзи в Испания, съобщи Ройтерс.

Други испански профсъюзи, измежду които Общ съюз на трудещите се (UGT) и Работническо профсъюзно обединяване (USO), оповестиха, че техните представители няма да стачкуват. Говорител на държавната компания " Аена " разгласи, че не престават договарянията със Синдикалната конфедерация на работническите комисии, с цел да бъде реализирано съглашение до 22 декември. Служители, които членуват в този синдикат, възнамеряват да стачкуват на 22, 23, 30 и 31 декември, както и на 5 и 6 януари. Те упорстват " Аена " още веднъж да стартира да им изплаща бонуси, процедура която е прекъсната по време на пандемията от КОВИД-19.

На фона на повишаващите се разноски за живот, профсъюзите в Испания притискат работодателите да усилват заплатите на чиновниците, нещо което някои от тях не вършат изключително драговолно, отбелязва Ройтерс. 

Около 1000 чиновници на испанската верига от магазини за облекла и аксесоари " Индитекс " (Inditex), която има марките " Зара " (Zara) и " Бершка " (Bershka), стачкуваха точно на " Черния петък " в края на ноември. Те възнамеряват нови трудови митинги на 23 декември и 7 януари. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР