Служители на Икономическа полиция към РУП – Несебър получили изненадващ

...
Служители на Икономическа полиция към РУП – Несебър получили изненадващ
Коментари Харесай

Кримигерои мамят туристи с уличен чейндж в Слънчев бряг, единият е обявен за издирване след бягство при арест

Служители на Икономическа полиция към РУП – Несебър получили неочакван сигнал за двама мъже, който правят активност, забравена от години от престъпния контингент в България – „ махленски чейндж”. Незабавно униформените се отправили към мястото и незабавно забелязали въпросните лица, които без да сортират жертвите си, спирали всеки наред. Полицаите направили моментална инспекция на двамата – 53-годишният Илиян Д. и 32-годишният Георги Р., само че в хода на инспекцията Георги съумял да се измъкне от униформените и избягал, написа " Флагман ".

В портфейла на Илиян чиновниците на реда намерили постоянен подбор от български и задгранични банкноти – 9 столевки от 1993 година, 3 петдесетолевки от 1992 година, 10 банкноти от по 100 беларуски рубли, още 4 банкноти от по 50 беларуски рубли, както и общо 100 сръбски динара.

Илиян е задъжан за период до 24 с оглед установяването на съпричастността му към осъществените измами на чужденци.

От Министерство на вътрешните работи установяват, че това е първият сходен случай от няколко години насам. Престъпниците не си разрешават да вършат такива измами, защото контролът на органите на реда е извънредно повишен. Двамата отракани чейнчаджии обаче очевидно са решили, че могат да минат сред капките. За тяхно страдание схемата им била прекършена от чиновниците на реда единствено няколко часа след началото на лъжливата им " акция ".

Работата по случая продължава. „ Колегата " на Илия – 32-годишният Георги, е разгласен за търсене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР