Служители на ИАРА върнаха в морето около 17 килограма незаконен

...
Служители на ИАРА върнаха в морето около 17 килограма незаконен
Коментари Харесай

ИАРА върна в морето около 17 кг незаконен улов на рапани и миди

Служители на ИАРА върнаха в морето към 17 кг противозаконен улов на рапани и миди. Това е станало по време на инспекция по море в Бургаския залив в региона на нос Форос. От ИАРА оповестиха, че са забелязали няколко души, които правят противозаконен улов с по този начин наречения драгиращ апарат " гагам ".

След като са забелязали патрулната лодка на организацията, нарушителите изоставили всичко и избягали. Служителите на ИАРА са извадили от водата драгиращия апарат и противозаконния улов - 10 кг рапани и 7 кг черни морски миди, който е върнат назад във водата.

В същия регион са открити немаркирани риболовни уреди - парагади, с дължина към 1000 метра, които са извадени и конфискувани с констативен протокол против незнаен извършител.

При друга инспекция на ИАРА в региона на лодкостоянка Приморско са открити 10 драгиращи уреда. Те били захвърлени на брега или изоставени във водата и предназначението им било за улов на бяла пясъчна мида. Всички открити противозаконни уреди са конфискувани, само че притежателите им не са известни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР