Служители на /ИАРА/ провеждат масирани проверки на водоеми из цялата

...
Служители на /ИАРА/ провеждат масирани проверки на водоеми из цялата
Коментари Харесай

Служители на ИАРА с поредица от успешни акции в страната

Служители на /ИАРА/ организират масирани инспекции на водоеми из цялата страна . Както съобщихме по-рано през седмицата по време на една от тях е бил арестуван за осъществяване на нерегламентиран икономически лов на риба с хрилни мрежи във водите на язовир „ Огоста “ в Монтанско . Същевременно чиновниците на бранш „ Рибарство и надзор “ в Бургас и.

През миналата седмица е била осъществена взаимна акция сред ИАРА и полицията в Никопол . По време на нея в река Дунав край Никопол е било открито лице, извършващо икономически лов на риба в нарушаване на закона . То е заловило 2 кг сом . Властите са върнали рибата назад във водата , а на лицето са съставили Акт за определяне на административно нарушаване /АУАН/ по Закона за риболовство и аквакултури /ЗРА/.

При друга взаимна инспекция на чиновници на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “ в град Плевен и никополската полиция е било хванато лице, пренасящо в лек автомобил жива риба от типовете сом , амур и толстолоб с общо тегло – 25 кг. На лицето са били формирани два АУАН, като единият е бил за непредадени в период Декларации за генезис от рибарски дневник.

Акция в Никопол. Снимка: ИАРА

Конфискуваната риба е била дарена на Дома за остарели хора в неравностойно състояние в с. Драгаш челник.

При осъществена нощна инспекция и обход по брега на язовир „ Крапец “ , в региона на едноименното село, чиновниците на ИАРА във Враца , взаимно с ловно-рибарското сдружение „ Мездра – Роман “ и риболовци доброволци, са намерили и извадили от водата 3 мрежи и 1 гумена лодка . Уловеният шаран е бил върнат назад във водата . Уредите са били конфискувани и е бил формиран протокол против незнаен извършител , като са били подхванати дейности за установяването му.

Служители на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “ в Габрово са направили масирани акции по вода на язовир „ Александър Стамболийски “ . В хода им са били открити близо 300 метра бракониерски хрилни мрежи и винтери. Уловената в тях риба е върната назад във водоема .

Предвижда се масираните акции на ИАРА да продължат и през идната седмица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР