Служители на хуманитарни организации помагат на оцелелите да посрещнат тежките

...
Служители на хуманитарни организации помагат на оцелелите да посрещнат тежките
Коментари Харесай

„Чудовището Идай“: Опустошителното бедствие в Южна Африка

Служители на филантропични организации оказват помощ на оживелите да посрещнат тежките си потребности в три от най-бедните страни, потърпевши от една от опустошителното злополучие, засегнало Южна Африка. Пет дни откакто тропическият циклон Идай пресече Мозамбик, Зимбабве и Малави , доказаният брой на жертвите е над 300, а стотици хиляди хора към момента са в риск.
 циклон Идай Африка БГНЕС
Мозамбик, където чудовищната стихия нахлу при започване на предишния петък бедства. " Хиляди хора (...) по покриви и дървета чакат избавление ", сподели Каролин Хага, представител на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец .
 циклон Идай Африка БГНЕС
" Времето ни изтича. Хората чакат избавление повече от три дни ", сподели тя пред Агенция Франс Прес в опустошения от стихия крайбрежен град Бейра. " Вчера спасихме 167 души от дървета и покриви. Днес ще продължим. За страдание не можем да вземем всички хора, приоритет са децата, бременните дами, ранените ", добави Хага.-->

Президентът на Мозамбик Филипе Нюси съобщи във вторник, че 202 души са починали, а близо 350 000 души са в риск.
 циклон Идай Африка БГНЕС
Световната стратегия по храните на Организация на обединените нации стартира да изпраща повече от пет тона незабавни ограничения в засегнатите региони, само че техен представител предизвести, че " светът към момента не е оценил мащаба на " солидната злополука ". Тя ще засегне директно към 600 000 души " през идващите седмици ".
 циклон Идай Африка БГНЕС
В Рим папа Франциск изрази своята болежка и непосредственост за тези, които са потърпевши от бедствието. " Аз посвещавам многото жертви и техните фамилии на Божията благосклонност и се апелирам за разтуха и поддръжката на тези, които са наранени от бедствието ", сподели той, обръщайки се към хиляди поклонници на площад " Св. Петър ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР