Служители на Google протестно напускат работа заради участието на технологичния

...
Служители на Google протестно напускат работа заради участието на технологичния
Коментари Харесай

Военен проект с изкуствен интелект гони служители на Google

Служители на Гугъл протестно напущат работа поради присъединяване на софтуерния колос в плана Maven - противоречива военна стратегия за потребление на изкуствен интелект, осведоми Фокс нюз, представен от нюз.бг.

Редица чиновници на компанията са обезпокоени от плана за потребление на изкуствен интелект за възстановяване работата на безпилотни самолети. През предишния месец 3100 чиновници на Гугъл се подписаха под писмо, адресирано до изпълнителния шеф Сундар Пичай. Те упорстват софтуерният колос да напусне плана.

Обявен през предходната година, план Maven е за бързо добиване на значими данни от огромно количество изображения.

Според Gizmodo чиновниците са напуснали компанията поради разнообразни аргументи - от етични съображения по отношение на потреблението на изкуствен интелект за водене на бойни дейности с дрон до безпокойствие по повод политическите решения на Гугъл и евентуалната ерозия на доверието на потребителите.

Базираната в Калифорния компания Mountain View твърди, че употребява машина, която се пробва да оказва помощ на военното министерство да класифицира изображения от безпилотни самолети.

Но в писмото на обезпокоените чиновници до Пичай се отбелязва, че Гугъл „ не би трябвало да бъде в бизнеса с войната ”. Служителите упорстват Гугъл да приключи присъединяване си в плана. Те напомнят предходното мото на компанията „ Не бъди злобен ”, предупреждавайки, че план Maven непоправимо ще навреди на компанията и на способността й да се конкурира за гении.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР