Служители на Главна дирекция Национална полиция проверяват по сигнал три

...
Служители на Главна дирекция Национална полиция проверяват по сигнал три
Коментари Харесай

МВР влезе в СУ, УНСС и Техническия университет заради дадени авансово 70 млн. лева за ремонти |

Служители на Главна дирекция " Национална полиция " ревизират по сигнал три висши учебни заведения в София – СУ „ Св. Климент Охридски “, УНСС и Техническия университет, за консумиране на средствата за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда.

Така от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи опровергаха претендента за президент проф. Анастас Герджиков, който разгласи в предизборния спор през вчерашния ден, че.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че с Постановление на Министерския съвет 219/2020г. са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда в размер на 68 000 000 лева С Постановление на Министерски съвет 53/2021 година са добавени още 10 000 000 лева. С писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите реализатори.

В хода на почналата инспекция чиновници на Отдел „ Икономическа полиция “ на ГДНП са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури, оповестяват от Министерство на вътрешните работи и допълват, че на 17 и 18 ноември чиновници на Министерство на вътрешните работи не са посещавали университетите по отношение на изборния развой.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР