Служители на Главна дирекция Национална полиция извършват проверка по сигнал

...
Служители на Главна дирекция Национална полиция извършват проверка по сигнал
Коментари Харесай

МВР проверява три университета за обществени поръчки за ремонт на общежития

Служители на Главна дирекция " Национална полиция " правят инспекция по сигнал в три висши учебни заведения в София - Софийския университет " Св. Климент Охридски ", Университета за национално и международно стопанство (УНСС) и Техническия университет. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи и опровергаха изказванията на ректора на Софийския университет и претендент за държавен глава проф. Анастас Герджиков, че акцията е за пазаруване на гласове.

С Постановление на Министерския съвет от 2020 година са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ, притежаващи студентски общежития, за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда в размер на 68 000 000 лева, напомнят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. С друго разпореждане от тази година в допълнение са отпуснати още 10 000 000 лева

С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите - реализатори.

В хода на почналата инспекция чиновници на Отдел " Икономическа полиция " на ГДНП са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури.

На 17 и 18 ноември чиновници на Министерство на вътрешните работи не са посещавали университетите по отношение на изборния развой, акцентират от ведомството. (18 ноември) ректорът на СУ " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков, който е претендент за държавен глава, подсилен от ГЕРБ, съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че в сряда, 17 ноември полиция е влезнала в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", а ден по-късно от Главна дирекция " Национална полиция " са изискали документи, които да бъдат изпратени най-късно до през днешния ден.

Герджиков на служебния министър Бойко Рашков за пазаруване на гласове. По време на Дебата Герджиков назова Рашков шеф щаб на предизборната акция на Румен Радев. Самият Радев отговори, че Рашков е длъжностен министър, а Министерство на вътрешните работи работи по сигнали. Когато има сигнали, те могат ли да останат без последици, добави още Румен Радев.

Гледайте изборното студио на " Дневник " в деня на балотажа в неделя с мнения, реакции и разбор на резултатите.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР