Служители на Главна дирекция „Фискален контрол“ пресякоха опит за контрабанден

...
Служители на Главна дирекция „Фискален контрол“ пресякоха опит за контрабанден
Коментари Харесай

Фискален контрол предотврати контрабанден внос на 21 тона мляко на „Дунав мост Видин-Калафат“

Служители на Главна дирекция „ Фискален надзор “ пресякоха опит за контрабанден импорт на територията на Р България, през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин-Калафат “, на 21 тона мляко. При инспекция на товарния камион, чиновниците на Национална агенция за приходите откриха, че транспортираната стока не подхожда на наличието на документите, показани в началото от лидера. Според тях, транспортното средство транспортира ПВЦ гранулат, от страна на генезис Холандия, а в реалност стоката е 21 тона мляко, опаковано в кутии, което попада в Списъка на стоките с висок фискален риск.
Фискалните сътрудници слагат пломби на камиона и алармират Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари на ГДБОП. От Центъра е основана незабавна организация за следствие на случая от способените органи на Гранична полиция.
Звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите беше основано през 2014 година със задача да управлява придвижването на артикули с висок фискален риск на територията на България. С цел попречване укриването на налози и битка с данъчните измами се следи вноса и търговията с месо и месни артикули, плодове и зеленчуци, захар, брашно, мляко, както и всички типове горива. От началото на 2018 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са ревизирали на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ над 45 000 транспортни средства, като на близо 10 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности през последния месец на този надзорен пункт са предотвратени още три опита за контрабанда на артикули с висок фискален риск, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР