Служители на Главна Дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) са

...
Служители на Главна Дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) са
Коментари Харесай

Престъпна група, набирала кръвни донори срещу пари, е разкрита след операция на ГДБОП

Служители на Главна Дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) са разкрили незаконна група, която на процедура е управлявала и координирала набирането на донори на кръв против възнаграждение. По случая в Русе са арестувани трима души и им е наложена парична ганарация, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Заподозрените участници всекидневно ходили в болничното заведение в Русе, с цел да оферират на родственици на пациенти обезпечаването на нужното количество кръв. При единодушие те осигурявали селекциониран от тях донор за нужната кръвна група, като за " услугите " си са желали пари.

След осъщественото „ донорство “ от Центъра за трансфузионна хематология се правила легализация на служебна записка, която донорът предавал на дилърите. Те от своя страна я предавали на околните на болния против суми от 300 до 600 лева

Престъпната група е работила с авансово направени от тях описи с имена, съответна група и други персонални данни като ЕГН и телефонен номер.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и са подхванати процесуално-следствени дейности, в това число обиск и претърсвания на три адреса, свързани с групата. Иззети са четири бележника и две тетрадки с изписани данни и кръвни групи на хората, които са " обслужили ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР