Служители на ГДНП, ОДМВР-Стара Загора и СДВР задържаха двама участници

...
Служители на ГДНП, ОДМВР-Стара Загора и СДВР задържаха двама участници
Коментари Харесай

Задържаха двама участници в телефонна измама

Служители на ГДНП, ОДМВР-Стара Загора и Столична дирекция на вътрешните работи задържаха двама участници в телефонна машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена от чиновници на ГДНП и ОДМВР – Стара Загора, откакто 74- годишна жена от София потърсила помощ в полицията. Тя обяснила, че била излъгана по схемата „ подпомагане на полицията за задържане на телефонни измамници “. В резултат на подхванатите професионални дейности, в които се присъединили и сътрудниците им от столичното Второ районно управление (на МВР), били арестувани мъж и жена - на 43 и 28 години, директно откакто двамата куриери взели пакета с уговорената сума и украшения от жертвата. При обиск у мъжа – с богато престъпно и правосъдно минало, били открити 18 000 лв. в българска и непозната валута, в хода на претърсването са конфискувани и други предмети, свързани с незаконната им активност. Парите и златните бижута са върнати на столичанката.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, в границите на което се обяснява съпричастността на арестуваните и към други измами, осъществени на територията страната през месец януари, тази година. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Министерство на вътрешните работи още веднъж припомня - не съществува процедура полицията да желае пари от жителите за осъществяване на служебните си задания. Имайте поради, че всяко телефонно позвъняване с искане на пари под разнообразни предлози е машинация! Не се доверявайте, свържете се с околните си или сигнализирайте на тел.112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР