Служители на ГДБОП разкриха „производствен цех“ за изработка на скимиращи

...
Служители на ГДБОП разкриха „производствен цех“ за изработка на скимиращи
Коментари Харесай

ГДБОП разби „производствен цех“ за скимиращи устройства и фалшиви документи

Служители на ГДБОП разкриха „производствен цех“ за направа на скимиращи устройства и подправени документи, заяви Столична дирекция на вътрешните работи. Операцията е извършена на 13 юли под наблюдението на Специализираната прокуратура.

В хода на дейностите, в населено място, близо до Пловдив, е оголен оборудван „ индустриален завод “ с изцяло затворен цикъл, осведомиха от полицията.



Иззети са компютри с стратегии за обработка и предпазване на информация, изтеглена непозволено от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи акумулатори за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС терминали с акумулатори, платки с разнообразни накрайници и голям брой други материални доказателства.

Открити са също огромно количество български и непознати документи, заготовки за персонални документи, без нанесени на тях имена и други данни и без сложени фотоси. По време на интервенцията са претърсени общо осем адреса в Пловдивско, както и коли. Назначени са голям брой експертизи, които да очертаят границите на незаконната активност. Събраните досега данни сочат, че участниците са работили от януари 2017 година

На четирима арестувани при интервенцията са повдигнати обвинявания. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени парични гаранции, надлежно от 150 000 лв., 100 000 лв., а на двама от участниците – по 70 000 лв..


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР