Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на

...
Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на
Коментари Харесай

ГДБОП разби група за трафик на хора и сводничество

Служители на ГДБОП от отдел „ Трансгранична престъпност “, бранш „ Трафик на хора “ и френските им сътрудници прекратиха активността на проведена незаконна група, занимавала се с набиране, превоз и употреба на хора за полови услуги Информацията споделиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Съвместните полицейски дейности почнали през 2016 година, когато във Франция стартирало следствие за полови закононарушения, присъединяване в проведена незаконна група и трафик на хора.

В България инспекции са подхванати за трафик на хора за полова употреба и образуване на незаконна група. В процеса на двустранното партньорство по случая е сбъднат забележителен продан на информация и са открити 19 участници в проведеното незаконно съдружие и към 30 дами, полово експлоатирани в разнообразни региони на френската столица.

След съгласуване, преди дни групата е обезвредена, като при съгласувани и едновременни дейности в двете страни са арестувани общо 17 души, 11 от които – във Франция, съпричастни към незаконната активност.

В България, с присъединяване на чиновници на ГДБОП във Варна, Силистра, Добрич, Търговище и Шумен, са арестувани 6-има, измежду които и водачът на групата. За тях има издадена Европейска заповед за арест от френските правосъдни управляващи и към този момент са стартирани процедури за осъществяването им.

Работата по изясняване на незаконната активност на проведената група продължава, като в границите на интервенцията е открит и се търси още участник, за който от Франция е издадена Европейска заповед за арест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР