Служители на ГДБОП и СДВР разкриха три високотехнологични оранжерии за

...
Служители на ГДБОП и СДВР разкриха три високотехнологични оранжерии за
Коментари Харесай

Разкриха високотехнологични оранжерии за канабис в столичния кв. „Враждебна“

Служители на ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи разкриха три високотехнологични оранжерии за обработване на канабис в София в някогашна индустриална сграда в околност „ Нова махала “ в столичния кв. „ Враждебна “. В една от тях са арестувани петима души, всички от тях са с криминалистически регистрации, а двама от тях са осъждани, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена под наблюдението на Софийска градска прокуратура

При осъщественото претършуване от пространствата са конфискувани 600 растения канабис и 18 кг. суха тревиста маса. Иззето е високотехнологично съоръжение, в това число и електрическа машина, посредством която съцветията на растенията се отделят по машинален път от останалата листна маса.

В рамките на процесуално-следствените дейности са осъществени и претърсвания в жилищата на арестуваните мъже, откъдето са конфискувани четири огромни полиетиленови плика с към 200 година изсъхнал канабис, четири буркана, съдържащи над 50 година от същата дрога, други 50 година канабис, три разнообразни по величина полиетиленови плика, съдържащи към 15 г.бяло прахообразно вещество, което при тестване е реагирало с присъщото за кокаин оцветяване, три револвера, както и голям брой кутии за цигари.

Петимата души са арестувани за 72 часа, по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР