Служители на фирми за събиране на вземания се представят за

...
Служители на фирми за събиране на вземания се представят за
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! НОВА ИЗМАМНА СХЕМА: Събирачи на дългове се представят за ЧСИ, тормозят хората и ги...

Служители на компании за събиране на вземания се показват за частни правосъдни реализатори (ЧСИ) и оказват душевен тормоз над жителите.
За това сигнализираха от Камарата на частните съдени реализатори (КЧСИ) като прибавят, че с тези дейности колекторите нарушават правата на хората и злепоставят частните правосъдни реализатори, които работят по ясно регламентирани в закона процедури, написа "Правен свят ".

От Камарата припомнят, че сигнали за "мними " частни правосъдни реализатори се получават от 2011 година насам. В тази връзка от време на време се популяризира информация и препоръки какво да вършат жителите, когато някой се показва за частен правосъден реализатор.

"Важно е да се знае, че според закона ЧСИ употребяват писмена форма на връзка, като първо връчват правосъдните бумаги по формираното изпълнителното дело. Ако някой е получил опасност за запор на заплата, сметки, забрана или списък на имущество по телефона, това значи, че някой непозволено се показва за ЧСИ. Известни са и случаи, в които събирачи на задължения употребяват писма, наподобяващи тези на правосъдните реализатори, с цел да изплашат жителите, само че с обикновена инспекция това елементарно се открива ".

Камарата отбелязва, че все още в България няма законов правилник за активността на колекторските компании, надлежно няма и орган, който да упражнява надзор върху активността им и да глоби нарушителите. Камарата приканва потърпевшите от сходни непозволени дейности да се извърнат към нея, с цел да получат уточнения и подпомагане. А на уеб страницата на КЧСИ има указател на настоящите частни правосъдни реализатори, посочени са и техните контакти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР