Служители на ФБР водят разследване, за да установят дали компанията

...
Служители на ФБР водят разследване, за да установят дали компанията
Коментари Харесай

WSJ: ФБР подозира Tesla в измама на инвеститори

Служители на ФБР водят следствие, с цел да открият дали компанията Tesla не е заблуждавала вложителите, представяйки им погрешна информация, в това число и за размерите на създаваните нови електрически коли Model 3, заяви The Wall Street Journal. представен от БНР.
Разследването, съгласно източници на изданието се води от прокуратурата в Сан Франциско, щата Калифорния.
Изданието прецизира, че следователите са засилили активността си през последните седмици, откакто Тесла се споразумя с Комисия по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати по желае против него. Комисията твърдеше, че тя е подвела вложителите, защото не е бил обезпечил сумата от 25 до 50 милиарда $, която би била нужна за осъществяването на интервенция по изтеглянето на компанията от борсата, планувана от него.
След като в началото отхвърлиха обвиняванията на Комисията, шефът на компанията Илон Мъск персонално и Tesla се съгласиха да платят общо 40 милиона $ санкция за споразумяване на въпроса, без да признаят или отрекат нарушаването. Освен това Мъск одобри да се откаже от председателския пост в съвета на шефовете за минимум три години като част от правосъдното съглашение, въпреки че може да остане основен изпълнителен шеф на компанията, която се трансформира в негов синоним.
В четвъртък Tesla регистрира облага за първи път от две години, приключвайки позитивно третото тримесечие, което бе белязано от следствие за машинация против Мъск. Той обаче извърши обещанието си да изведе на облага производството на електрически автомобили, откакто съумя да усили производството на първата електрическа кола, предопределена за всеобщия пазар Model 3.
Чистата облага на компанията е била 311,5 млн. $. За интервала юли-септември по отношение на загуба от 619 млн. $ за същия интервал предходната година. Това е едвам третият път, в който Tesla регистрира тримесечна облага за осемгодишната си история като обществено търгувана компания.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР