Служители на Facebook се обявиха срещу решението на технологичния гигант

...
Служители на Facebook се обявиха срещу решението на технологичния гигант
Коментари Харесай

Служители на Facebook гневни заради пост на Тръмп

Служители на Фейсбук се оповестиха против решението на софтуерния колос да не отстранява и да не постави сигнален байрак на противоречив пост от американския президент Доналд Тръмп предходната седмица. Във Фейсбук Тръмп повтори туит за всеобщите митинги в Минеаполис, след гибелта на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд при полицейския арест.
Twitter сложи предизвестие на поста на Тръмп, като означи, че „ възхвалява насилието “, само че Фейсбук съобщи, че същият пост не нарушава политиката на компанията.
Президентът съобщи, че ще " изпрати Националната армия " и предизвести, че " когато плячкосването стартира, стартира и стрелбата ". Публикацията остана недокосната във Фейсбук, откакто създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг съобщи, че тя не нарушава политиката на компанията във връзка с подбудителство към принуждение. Някои чиновници на обществената мрежа обаче споделиха, че са „ засрамени “.
Заради отхвърли на мрежата да отстрани поста на Тръмп, във Фейсбук през днешния ден се организира „ виртуална стачка “, като някои чиновници оставят известие, че са отвън офиса, обясняващо, че по този метод стачкуват.
„ Хората могат да са съгласни или не са съгласни по въпроса къде би трябвало да сложим линията, само че се надявам, че схващат нашата цялостна философия. А тя е, че е по-добре тази полемика да бъде открита, изключително когато залозите са толкоз огромни “, написа Зукърбърг в обява в платформата.
„ Не съм склонен по какъв начин президентът приказва за това, само че имам вяра, че хората би трябвало да могат да видят това сами, тъй като в последна сметка отчетността за лицата на властови позиции може да се случи единствено когато речта им се ревизира намерено “, добавя Зукърбърг.
Няколко чиновници показаха разочарованието си от решението на обществената мрежа и писаха в Туитър, с цел да изразят позицията си. Други предложиха Фейсбук да направи изключение в политиката си, като се има поради подтекстът на протичащото се сега в Съединени американски щати. Някои чиновници пък използваха вътрешната система за известия, с цел да изразят разочарованието си.
Фейсбук изясни, че схваща болката, която доста чиновници изпитват. „ Ние окуражаваме чиновниците си да приказват намерено, когато не са съгласни с управлението. И до момента в който сме изправени пред спомагателни сложни решения за наличието, ще продължим да чакаме тяхното почтено мнение “, съобщи представител на обществената мрежа.
Вижте още:
Нови митинги в Съединени американски щати поради полицейско принуждение и нови огромни конфликти (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР