Служители на ЕС, участващи в преговори между Лондон и Брюксел

...
Служители на ЕС, участващи в преговори между Лондон и Брюксел
Коментари Харесай

Гардиън: ЕС и Острова не са близко до сделка за Брекзит

Служители на Европейски Съюз, участващи в договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията на Брекзит, отхвърлят ​​страните да са покрай реализиране на съглашение . Това заяви в неделя в. " Гардиън ".

" Това не е по този начин. Всъщност всички са ненапълно обезпокоени, " сподели източникът, представляващ Европейски Съюз на договарянията. " Дори не бих нарекъл протичащото се договаряния. По време на последния кръг в петък засегнахме значителната част, която, несъмнено, е крачка напред, това обаче трябваше да бъде направено от дълго време и към този момент сме доста надалеч от крайния резултат ".
 Дейвид Камерън съжалява за хаоса към Брекзит
Дейвид Камерън съжалява за хаоса към Брекзит

Но към момента има вяра в смисъла на извършения референдум

По-рано министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън неведнъж съобщи, че страните реализираха забележителен прогрес в договарянията и по негово мнение ще могат да сключат ново съглашение за изискванията на " бракоразвод " по време на срещата на върха на Европейски Съюз, която ще се организира на 17 и 18 октомври. В същото време почитан източник в управлението на Европейски Съюз сподели пред в. " Гардиън ", че това е " изцяло неверно " и изрази неразбиране поради оптимизма и комичния звук на английския министър председател, който в неделя съпостави Англия с героя от комикс Хълк, който се освобождава от всеки противников плен.

" Поради всичко това стартира да наподобява малко като смешка, само че приказваме за извънредно съществени неща. При липса на договорка следствията ще бъдат извънредно съществени, само че наподобява, че в Лондон обстановката се възприема като игра, в която те са герои. Те гледат на договарянията като измислена история, а не като действителност ", сподели източникът.
 Твърд Брекзит: Британците се запасяват с френско шампанско
Твърд Брекзит: Британците се запасяват с френско шампанско

Нови провокации пред британците

В понеделник Джонсън ще се срещне в Люксембург с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а английският министър по Брекзит Стивън Баркли с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние. Предмет на разискване би трябвало да бъде тематиката за Брекзит и евентуалните други възможности на наредбата за " защитния механизъм " (backstop) - специфичен режим, който краткотрайно би трябвало да подсигурява, че Северна Ирландия остава в митническия съюз на Европейски Съюз и на единния европейски пазар след използването на Брекзит. Обединеното кралство не се съгласява на " заден ход ", както е записано в плана на съглашение с Европейски Съюз, само че Брюксел не е удовлетворен от различните оферти на Лондон за въвеждането на обединен митнически режим за селскостопански артикули и хранителни артикули на остров Ирландия. Решението на въпроса за ирландската граница може да отвори пътя към договорката сред страните.
 Брекзит без договорка не подкопавал Споразумението от Разпети петък
Брекзит без договорка не подкопавал Споразумението от Разпети петък

Основните аспекти на делото били " присъщо и безпогрешно политически "

Обединеното кралство трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, т.е. две години след писменото съобщение за овакантяване на общността. Въпреки това, членове на Камарата на общините на английския парламент три пъти отхвърлиха проектоспоразумението за изискванията на Брекзит, реализирано сред Брюксел и държавното управление на премиера Тереза ​​Мей. В резултат на това Европейски Съюз се съгласи да отсрочи развода, първо за април или май, по-късно за 31 октомври, а Мей е заставен да подаде оставка, като не съумя да прекъсне задънената улица. Джонсън, който я размени, даде обещание, че страната ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР