Служители на дирекцията на Национален парк /НП/ "Пирин" овладяха пожар,

...
Служители на дирекцията на Национален парк /НП/ "Пирин" овладяха пожар,
Коментари Харесай

Овладян е пожар, причинен от мълния в Национален парк "Пирин"

Служители на дирекцията на Национален парк /НП/ "Пирин " овладяха пожар, зародил през вчерашния ден следобяд в м. Сухото езеро, оповестиха на Българска телеграфна агенция от парковата дирекция в Банско. Причината за пожара е паднала гръмотевица.

Около 13:30 часа е бил видян пушек в местността Кадиев хълм в парковия сектор "Безбог ". Служителят в парковата защита на охраняем сектор "Кривите вади " Исмаил Фетах незабавно е алармирал за това в дирекцията на националния парк. Своевременно са известени и всички лица и способените институции, като част от схемата за обявяване при пораждане на пожари на територията на парка.

В 15 часа Исмаил Фетах е докладвал от мястото на пожара, че горят към 200 кв. м изсъхнал клек и мъртвата горска постилка в м. Сухото езеро. Служителят е подхванал и първите дейности, с цел да предотврати разпространяването на огъня. С потушаването на пожара са се заели по-късно и пристигналите две гасачески групи от към 20 чиновници на Национален парк "Пирин ", Държавното горско стопанство и районната работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - гр. Гоце Делчев. Към 17.00 часа пожарът е локализиран.

Направена е така наречен минерализована линия, която не разрешава на огъня да се популяризира. Гасачите са пренасяли вода с туби в труднодостъпния регион, където наоколо няма вода, като са употребявали гръбни пръскачки, с цел да гасят огъня.

В последна сметка огънят е овладян, а през нощта на място са останали да дежурят чиновници на националния парк, снабдени с противопожарен инвентар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР