Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново. Проверката била свързана

...
Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново. Проверката била свързана
Коментари Харесай

ДАНС влезе в Община Кочериново


Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново. Проверката била обвързвана с идните избори, защото сътрудниците пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните поданици по сегашен адрес, оповестява "Струма ".

Служителите на ДАНС показаха заповед за инспекция по отношение на регистрацията на жителите по непрекъснат и сегашен адрес, която бе осъществена в работа ГРАО. Съставен беше протокол и чакаме резултатите от инспекцията, която е рутинна, съобщи във връзка неочакваната инспекция Любка Йорданова, която е назначена за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, откакто досегашният градоначалник Иван Минков бе повдигнат за нов мандат от ГЕРБ.

Освен от работа ГРАО са изискани документи и от селските кметове, в чиито обитаеми места са били регистрирани лица по сегашен адрес шест месеца преди локалните избори.

По думите на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Любка Йорданова записаните по сегашен адрес до края на април лица в общината са единствено 49. Това е броя, която е за всички 10 обитаеми места – Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на идните локални избори в неделя, са към 3077 души, добави тя.

В борбата за кмет на Кочериново вземат участие петима претенденти. Проверката обаче най-вероятно е по сигнал, защото едва ли чиновниците на ДАНС обикалят всички общини преди изборите.

Полицейска инспекция за възможни изборни туристи неотдавна бе осъществена и в община Кресна по предписание на прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР