Служители на черногорската полиция щурмували снощи катедралата Възкресение Христово в

...
Служители на черногорската полиция щурмували снощи катедралата Възкресение Христово в
Коментари Харесай

Напрежение: Само една медия съобщава за репресия над сръбски свещеници

Служители на черногорската полиция щурмували нощес катедралата " Възкресение Христово " в Подгорица в опит да задържат архиепископ Мирчета Шливанчанин, само че богомолци им попречили, заяви порталът IN4S.
" Очакваме полицията да се върне незабавно щом хората изоставен ", споделил енориашът Предгора Шчепанович.
Никоя друга черногорска медия не заяви информацията, показва БГНЕС.
Според портала, свещеникът Борис Радович е бил арестуван в Будва незабавно след молитвата. Добавя се, че след молитвената среща, извършена в Плевля, йерархът Саша Янич и проф. Божан Струняш били извикани в полицията.
Междувременно полицията съобщи, че е извикала нощес няколко духовници от Сръбската православна черква в Черна гора в центрове за сигурност в Подгорица, Даниловград и Будва, защото над 200 души участвали на литургиите.
" Свещениците са призовани да вършат изказвания по отношение на обществени събирания, обратно на ограниченията на Националния координационен орган по инфекциозни заболявания ", обявиха от полицията.
В няколко черногорски градове нощес се организираха литургии в символ на митинг против оспорения Закон за свободата на вероизповеданието, който бе признат от черногорския парламент в края на 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР