Служители на бургаска фирма се оплакват от твърде строги правила

...
Служители на бургаска фирма се оплакват от твърде строги правила
Коментари Харесай

Абсурдни правила в наша фирма: До тоалетната и за цигара-пауза само с молба

 Служители на бургаска компания се оплакват от прекомерно строги правила на работа.Според устав разлепен на входа на завод за произвеждане на дограма в случай че на човек му се постанова по постоянно да посещава тоалетната трябвало да написа молба за това. Имало и заплаха чиновниците да бъдат санкционирани петорно поради забавяне. Сигналът за тези нередности е подаден от чиновници, а инспекция е била осъществена от Инспекцията по труда в Бургас съобщи Българска национална телевизия.

Кой е измислил тези спомагателни точки в правилника за работа и по какъв мотив занапред предстой да стане ясно. Това съобщи Павлин Васков, шеф на Инспекцията по труда в Бургас.

" Това е нещо, безусловно хвърчащо.... Другото значимо нещо, е че при диалозите с служащите на предприятието, нито един от тях не споделя, че има някакви проблеми и някакви ограничавания за потреблението на тоалетната ", разяснява още Васков.

След инспекцията разлепените условия са свалени и отстранени.

Единственият шеф на компанията, който участва по време на инспекцията е отговарящият за производството. Той пък за пръв път чувал за правилника, разлепен на входа. Според него обаче, " никой не ги извършва тези точки, даже да има нещо такова. Сега мога ли аз да желая да отида до тоалетната и да не отида до тоалетната ", разяснява още началникът.

Според шефа на компанията въвела строгите и неуместни ограничения Галина Кирова, това е метод за ограничение на своеволията на чиновниците. " В нашата компания производството са автоматизирани центрове, поточна линия. И доста постоянно сътрудниците, които не са си на работното място акцентират като причина, че отиват до тоалетна. В същото време или пушат цигари или пият кафе ".

От управата на компанията са безапелационни, че до момента не са глобявали и няма да глобяват за вървене до тоалетната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР