Служители на Българската агенция по безопасност на храните протестираха под

...
Служители на Българската агенция по безопасност на храните протестираха под
Коментари Харесай

Служители на БАБХ на протест искат най-малко 1200 лв. заплата

Служители на Българската организация по сигурност на храните стачкуваха под прозорците на Министерския съвет.

Около 200 души се събраха на жълтите павета с претенции за " почтени заплати и почтени условия на труд ".

Протестът е проведен от Национална федерация " Земеделие и горско стопанство " към КТ " Подкрепа ".

Протестиращите разясниха, че поради ниските заплати, които вземат в Агенцията, не доближават ветеринарни експерти, а и тези, които работят, не могат да си правят работата добре, защото нямат консумативи.

Причината да излязат на митинг в този момент са заложените средства за БАБХ в бюджета за идната година, който през днешния ден се приема на второ четене в Народното събрание.

Стана ясно, че е готова протестна декларация, която ще бъде изпратена до министър-председателя Бойко Борисов и до Народното събрание.

Исканията изясни Анелия Иванова от КТ " Подкрепа " - да бъдат отпуснати 40 млн. лева средства за бюджета на Агенцията в допълнение.

Тя бе безапелационна, че са отпуснати милиони за обезщетяване на стопаните, наранени от чумата по свинете и овцете, само че за чиновниците няма пари.

Средната заплата на чиновник в БАБХ е сред 800 и 1000 лева Исканията са да се вдигнат парите с към 40% - сред 1200 и 1500 лева

Протестиращите бяха безапелационни, че не желаят оставката на министъра на земеделието, нито на шефа на БАБХ, а единствено нарастване на бюджета на Агенцията, с цел да се работи при естествени условия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР