Служители на австралийския зоопарк отново са принудени да спасяват коалите,

...
Служители на австралийския зоопарк отново са принудени да спасяват коалите,
Коментари Харесай

Горката Австралия! След огнения ад е ред на кръвожадни алигатори и зверски наводнения

Служители на австралийския зоопарк още веднъж са принудени да избавят коалите, които до неотдавна страдаха от вилнеещи пожари на континента. Сега те са застрашени от значителни дъждове, които не разрешават на животните да се прилепват към мокри дървета.

Потоци вода заляха част от речните прелези, чиновниците би трябвало да се преборят с гневни алигатори с мопове и други спонтанни средства, отвеждайки мокрите коали на по-безопасно място за тях, оповестява The Sun.

Месеците на суша, които провокираха тежки пожари на австралийския континент, завършиха. На източния бряг на страната започнаха мощни дъждове, които заплашват животните в австралийския парк от влечуги.

"Това е необикновено. Само предходната седмица имахме ежедневни срещи, с цел да обсъждаме непосредствената опасност от горски пожари ", сподели шефът на парка. Според него това е най-голямото наводняване за последните петнадесет години.

Огромната лагуна на алигаторния парк е дом на тридесет и пет евентуално рискови влечуги, родом от Северна Америка, които порастват до 3,5 метра дължина и тежат до 400 кг. Разгневените животни се пробват да избягат от отделеното за тях пространство, което заплашва други животни и хора в зоопарка. Коалите от своя страна още веднъж бяха са уязвимите в тази ситуация.

Според синоптиците повода за локалните наводнения са мощни порои. За час и половина към 40 мм превалявания паднаха в района. През нощта дъждовете също продължиха и се ускориха от гръмотевични стихии. В този случай главният проблем беше и сухата почва, която не е в положение да поема влага в огромни размери.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР