Служители на АПИ, които са приели пътя убиец край Своге,

...
Служители на АПИ, които са приели пътя убиец край Своге,
Коментари Харесай

Разпитват служители на АПИ в следствието

Служители на АПИ, които са приели пътя палач край Своге, влязоха на разпит в Националната следствена работа, оповестява БГНЕС. Те отхвърлиха коментар на влизане в националното разследване.

Очаква се като очевидци ще бъдат разпитани също районният министър Николай Нанков, шефът на АПИ Светослав Глосов и шефът на Института по пътища мостове Веселин Димитров.
Вероятно за разпити ще бъдат извикани и някогашните шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов, отбелязва " ".

Автобус се прекатурна в дере на 25 август край Своге. Жертвите на пътния случай са 17, а 14 потърпевши остават за лекуване в столични лечебни заведения. Разследването на нещастието бе поета от Националната следствена работа. Прокуратурата притегли като обвинен водача на рейса Григор Григоров за причиняване на гибел и нанасяне на телесни повреди на пасажерите по несъобразителност.  Обвинението изиска той да е под домакински арест, а съдът се съобрази с прокуратурата. Освен за дейностите на водача следствието се води и в още две направления - към компанията транспортьор и към положението на пътя.

В началото на седмицата районният министър Николай Нанков даде обещание, че ремонтът на пътя край Своге ще стартира незабавно щом приключат процесуално-следствените дейности. Той заяви също, че в пътя е вложен материал, неприемлив за асфалтова настилка. Това е открил лабораторният разбор на асфалтовата проба от мястото на случая. В същото време в документите, подавана към АПИ е посочен материал, отговарящ на стандартите.-->

Резултатите от разбора към този момент са предадени на следствието. Предстои да бъде назначена експертиза и от самостоятелна лаборатория.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР