Служители на Airbus излизат на протест срещу плановете на нидерландския

...
Служители на Airbus излизат на протест срещу плановете на нидерландския
Коментари Харесай

Шествие на писта – 8000 служители на Airbus излизат на протест

Служители на Airbus излизат на митинг против проектите на нидерландския самолетостроител да освободи 15 хиляди души поради рецесията, провокирана от новия ковид, която удари тежко авиоиндустрията, съобщи „ Ройтерс “.

Профсъюзите осведомят, че се чака над 8 хиляди души от личния състав на компанията да се съберат на шествие на една от пистите на летище Тулуза-Бланяк във френския град Тулуза, като то ще продължи към час и половина. Демонстрацията няма да попречи на осъществяването на полети.

„ Airbus носи действителна отговорност да се оправи с преструктурирането си, което е прекалено и дава ужасяващ образец на доставчиците “, разяснява Жан-Франсоа Кнепър, представител на обединяването „ Форс Увриере “.

От компанията отхвърлиха да разясняват митингите и направиха отпратка към изказването на основния изпълнителен шеф Гийом Фари, който предходната разказа изключителната обстановка като „ най-тежката рецесия, която промишлеността е преживявала “.

По-рано Airbus разгласи, че обмисля съкращението на една трета от своите 15 хиляди служащия във Франция, в това число 3378 от Тулуза, където се сглобява моделът A320.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР