Служители на Агенция Митници откриха 288 кг хероин в камион

...
Служители на Агенция Митници откриха 288 кг хероин в камион
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха 288 кг хероин на пункт "Капитан Андреево"

Служители на Агенция " Митници " откриха 288 кг хероин в камион на пункт " Капитан Андреево ", скрити в тайник на машина за боядисване на текстил.

На 14 април на границата дошъл товарен автомобил с иранска регистрация, ръководен от ирански жител, който е и притежател на камиона. При инспекцията той оповестил, че транспортира машина за боядисване на текстил на стойност 16 000 евро, състояща се от две елементи, сложени в дървени каси. По документи товарът пътувал от Иран до Пловдив.

Камионът минал инспекция на рентген, а при сканирането чиновниците открили подозрителни кухини в зоната на пода и тавана, изясни Иван Кучмов от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие ".

Допълнителна инспекция посочила, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), навътре в които са открити 144 пакета с квадратна форма с почти тегло от 2 кг всеки. В тях извънредно добре били скрити общо 288 кг хероин.

На 15 април камионът бил изпратен и проследен от чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " в Пловдив. Шофьорът на камиона получил указания да тръгне към склад в село, покрай Пловдив.

Малко след идването на камиона в складовата база, сега на разтоварване на машината, криминалистите арестували 40-годишен турски жител. Той влезнал в България от Турция през пункт " Лесово " на 12 април, два дни преди влизането на иранския камион в България.

Шофьорът и турският жител са с повдигнати обвинявания. Получател на стоката била българска компания, за която е открито, че през последните 4 години не е получавала други колета от чужбина. Собствениците са напуснали страната към Турция в деня, в който камионът е влезнал през границата. Те се търсят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР