Служители и работници на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) Марица 3 в

...
Служители и работници на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) Марица 3 в
Коментари Харесай

Енергетиците от ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград излизат на протест

Служители и служащи на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) " Марица 3 " в Димитровград започват ефикасни протестни дейности от 9 май , оповестиха от управлението на сдружението.

В проектите им е митинг пред централата и блокиране на околовръстния път на Димитровград.

Централата бе затворена наложително на 21 април . Причината за мярката на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково бе систематичното несъблюдение на предписанията и откритите нарушавания на изискванията на Комплексното позволение на ТЕЦ-а. За това сдружението бе глобено неведнъж. Вчера Административният съд в Хасково отхвърли настояването за прекъсване на заповедта за прекратяването на работа на мощностите.

Няколкостотин души личен състав са обезпокоени за работните си места и за бъдещото си прехранване, тъй като и все още към момента няма изясненост по кое време работата ще бъде възобновена, се споделя в известието до медиите. В него написа още, че затварянето на ТЕЦ-а е скалъпено, с цел да се прикрие същинският провинен за замърсяването и краткотрайно да се успокоят жителите. " Проблеми с излъчванията серен диоксид се следят и без да работим ", считат протестиращи.

По думите на основния юристконсулт на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " Юлиян Семерджиев, представени в мнението, прекъсването на значима за националната сигурност мощ поради стремглавото нарастване на цените на електрическата сила и спрените доставки на природен газ е недомислен политически пиар и цели дестабилизиране на българската енергетика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР