Служител в Белия дом е питал в кабинета на губернатора

...
Служител в Белия дом е питал в кабинета на губернатора
Коментари Харесай

Тръмп иска да стои в паметник до Джордж Вашингтон

Служител в Белия дом е питал в кабинета на губернатора на Южна Дакота Кристи Ноъм как може да се добави още един президент към четиримата в скалите на планината Ръшмор, заяви The New York Times в събота, базирайки се на неизвестен източник, осведомен с диалога.

Мемориалът в планината Ръшмор е народен монумент в Съединени американски щати, ситуиран в региона на гр. Кийстоун, щата Южна Дакота, който символизира първите 130 години от историята на страната. Между 1927 година и 1941 година върху повърхност от към 5 кв. км са издялани лицата на четирима американски президенти, от ляво на дясно: Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн,  избрани да съставляват надлежно раждането, растежа, развиването и запазването на нацията.

Интересът на Тръмп към планината Ръшмор и желанието му да се подреди измежду четиримата президенти не били изненада за Ноъм, която знаела за тях още от първата си среща с Тръмп в Овалния кабинет: „ Казах му,„ Господин президент, би трябвало да дойдете някой път в Южна Дакота. При нас е Маунт Ръшмор “. Той отвърнал: " Знаете ли, фантазия ми е и моето лице да стои на планината Ръшмор. Губернаторката си спомня, че при тези думи се разсмяла, само че Тръмп бил напълно сериозен. Тогава Ноъм,  близък съдружник на президента Тръмп, решила да сбъдне фантазия му, поне в границите на властта, с която разполага.

Когато Тръмп посети Маунт Ръшмор при започване на юли за Деня на независимостта, тя му подарила реплика на монумента с височина 120 см., в която допълнитерно било издълбано и неговото лице, заяви The Times, базирайки се на източник, очевидец на подаряването. 

За да е ясно, прибавянето на друго лице към към този момент съществуващи на Маунт Ръшмор не е допустимо. Макар да наподобява, че до Джордж Вашингтон има място - там  всъщност е трябвало да бъде облика на Томас Джеферсън - но скалната повърхнина е нестабилна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР