Служител, уволнен от Гигафабриката на Tesla в щата Невада, е

...
Служител, уволнен от Гигафабриката на Tesla в щата Невада, е
Коментари Харесай

Бивш сътрудник на Tesla обвини компанията в следене на персонала

Служител, уволнен от " Гигафабриката " на Tesla в щата Невада, е обвинил компанията на Илон Мъск пред Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, че шпионира чиновниците си. Това заяви Ройтерс, като се базира на юриста на ищеца Стюарт Мейснър.

Освен това някогашният чиновник Карл Хансен, работил в отдела за вътрешни следствия, упреква Tesla, че не е реагирала, откакто получила информация от Федералното ръководство за битка с разпространяването на опиати на Съединени американски щати, че един от сътрудниците й може да е забъркан в продажбата на опиати по повеля на мексикански картел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хансен твърди също по този начин, че компанията е укривала информация от вложителите, като не ги е уведомила за обири на мед и други първични материали на стойност 37 млн. $ през първото полугодие на 2018 година.

Според американското законодателство информатори по такива казуси могат да получат от 10 до 30 % при наложени от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати санкции.

От Tesla оповестиха, че гледат съществено на изказванията на Хансен и проверяват случая.

" Някои от изказванията му са изцяло погрешни. Други не могат да бъдат доказани ", уточни Tesla в официално съобщение.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища отхвърли да разяснява.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР