Служител, упражняващ вътрешен контрол върху дейността на инкасатори на синя

...
Служител, упражняващ вътрешен контрол върху дейността на инкасатори на синя
Коментари Харесай

Наглост: Служител на „синя зона” върти схеми, уволняват го, а той търси обезщетение в съда

Служител, упражняващ вътрешен надзор върху активността на инкасатори на „ синя зона ” в Пловдив, е въртял схеми в продължение на половин година, като е принуждавал подчинените му да му регистрират всеки месец избрани суми пари. „ Таксата ” е събирана от по-висшия чиновник, с цел да не мести инкасаторите от доходоносни улици и да не ги ревизира. Сумите, които получавал за това били разнообразни – сред 60лв. и 150лв. месечно.
Прочетете още
След като е бил хванат от работодателите си от Общинското дружество „ Паркиране и репатриране “ към Община Пловдив, служителят е бил уволнен дисциплинарно, като отнесъл въпросът до съда. Той завел дело против общинското дружество и шефа Ненко Калакунов, подписал заповедта за уволняване с иск уволнението да бъде прието за нелегално и да му бъде изплатено обезщетение за времето, през което е останал без работа, за интервала от 18 май 2021 година до 18 ноември 2021 година в размер на 7099.50 лв.. Освен тях претендирал и адвокатско заплащане от 650 лв..

След като искът му бил порязан от Пловдивския областен съд, уволненият служащ решил да апелира и пред по-горна инстанция.

След несъмнено потвърдените нарушавания, че неведнъж е претендирал пари от контрольорите и разпитите на очевидците, които удостоверили и пред въззивния съд, че са му предавали пари, с цел да не бъдат проверявани и местени на други улица, магистратите приели, че през процесния интервал служителят е злоупотребил с доверието на работодателя, като се е възползвал от предоставените му контролни функционалности, изисквайки и получавайки парични средства, които не са му се дължали.

С оглед на това Пловдивският областен съд удостоверил решението на първоинстанционния съд и оставил жалбата за нелегално уволняване без почитание.

Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в едномесечен период, считано от 30 март 2023г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР