Служител от Държавния фонд Земеделие е раздал през последната година

...
Служител от Държавния фонд Земеделие е раздал през последната година
Коментари Харесай

Служител на ДФЗ раздал заеми от 1.8 млн. лв. на фирми

Служител от Държавния фонд " Земеделие " е раздал през последната година с контракти за заем общо 1,8 милиона лв. на търговски сдружения, в това число на сдружения, предлагащи бързи заеми . Това оповестяват от спецпрокуратурата откакто през вчерашния ден беше осъществен арест на шестима души около следствието на Стайков за проведена незаконна група.

От това длъжностно лице са конфискувани два първокласни автомобила, единият от които брониран " Мерцедес " , оставен на предпазване в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в роднинство по сватовство със Стайкови.

Общо петима чиновници на ДФЗ са привлечени към наказателна отговорност през днешния ден.
 Спецпрокуратурата влезе в Държавна фирма
Спецпрокуратурата влезе в Държавна фирма " Земеделие " поради делото против Миню Стайков

Претърсват се кабинети и се иззема документи

Един от тях е упрекнат като участник в ръководената от Миню Стайков проведена незаконна група , а другите четирима - за несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци. Обвиненията са свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица (по чл.282, ал.1 от НК).

Сред упрекнатите лица е и заместник-изпълнителен шеф на Държавния фонд " Земеделие ".

Трима от упрекнатите са дали подробни пояснения и са съдействали оптимално на воденото наказателно произвеждане, показват от прокуратурата. На тях са избрани ограничения за неотклонение " Парична гаранция " , надлежно в размер 26 000, 10 000 и 7000 лева.Другите двама обвинени са арестувани за период до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценя каква мярка за неотклонение да им бъде избрана.

На петимата привлечени чиновници са наложени забрани за овакантяване на страната.

Припомняме, през вчерашния ден спецпрокуратурата влезе в Държавния фонд и арестува шестима души, като на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи , че прокуратурата е повдигнала обвиняване на шестима души. Извършени са претръсвания на служебните кабинети и на шестимата арестувани, както и на някои частни домове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР