Служител на звено Специализирани полицейски сили към МВР е починал

...
Служител на звено Специализирани полицейски сили към МВР е починал
Коментари Харесай

Спецполицай почина при неясни обстоятелства

Служител на звено Специализирани полицейски сили към Министерство на вътрешните работи е умрял при странни условия, оповестява "Блиц ", като се базира на информация от негови близки.

По думите им 44-годишният мъж си е отишъл поради непрофесионално отношение от страна на лекарите. Според информацията полицейският чиновник се намирал на площад "Народно заседание " към 6 часа на 13 май, когато усеща, че му прилошава.

"Обажда се на тел. 112, те препредали сигнала на Бърза помощ, само че екип не се отзовал. След ново позвъняване, към този момент от дежурната част на Столична дирекция на вътрешните работи, и чак откакто са разбрали, че става въпрос за служител на реда, отишли на място и го прегледали. По думите на лекаря, пристигнал на място, му нямало нищо ", написа непосредствен другар на умрелия служител на реда.

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи потвърдиха за случая.

"Да, умрял е наш сътрудник, не можем да дадем детайлности, можем единствено да кажем, че не е починал, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности ", разясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.

"Сигналът е подаден на 112 в 06:07 часа. В 06:15 часа колата за спешна помощ към този момент е била на адреса. Направена му е ЕКГ, в нея не са били открити находки за нещо подозрително. Заключението на лекаря от екипа е било "интеркостална невралгия " - плексит ", разкриха от пресцентъра на Спешна помощ.

Оттам обявиха още, че разполагат със записи и от GPS-а, които могат да потвърдят, че фактически техен екип се е отзовал незабавно. Според приятелите на умрелия 44-годишен спецполицай, той траял да се усеща зле. Когато се прибрал у дома, още веднъж му прилошало и отново потърсил Спешна помощ.

"Когато са го свързали със Спешна помощ, обяснил обстановката, само че получил отговор, че повторно за едно и също нещо няма да изпратят екип и му отказали, като му декларирали да се обърне към персоналния си доктор. Той се обадил на другари и ги помолил да дойдат, с цел да го закарат до болница, само че на път за болничното заведение почива ", описват опечалените близки на служителя на реда.

От Спешна помощ разясняват, че не е е намерено в записите сходно повикване и показаха подозрение, че този път сигналът може да не е бил препратен от 112 към тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР