Служител на Военна информация е бил изпратен в приятелска държава

...
Служител на Военна информация е бил изпратен в приятелска държава
Коментари Харесай

Служител на "Военна информация" возил и снабдявал с данни бизнесмен

Служител на " Военна информация " е бил изпратен в другарска страна от Европейски Съюз да кара автомобила на прочут предприемач и да го доставя с информация. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев във връзка следствието против сегашния и някогашния началник на работа " Военна информация " в Министерството на защитата - военачалник Пламен Ангелов и военачалник Светослав Даскалов. Двамата генерали са упрекнати за нерегламентирано издаване на достъп до класифицирана информация.

" Не е обикновено да ти заплащат заплатата българските жители и шефът на службата " Военна информация " да укаже на представител на тази работа в другарска страна от Европейски Съюз да брифира предприемач, т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес ползи и този представител на " Военна информация " да му е таксиметров водач няколко дни. Ако това не е обидно за един български офицер, то би трябвало да е обидно за българските жители ", разяснява Иван Гешев във връзка следствието.

Той добави, че всичко това е " грозно ", само че дали е закононарушение към момента се ревизира. По случая обвинявания имат актуалният шеф на службата ген. Пламен Ангелов и някогашният – ген. Светослав Даскалов.

" Целенасочена неистина е, че в тази работа прокуратурата прави някакви дейности, свързани с по чисто оперативната активност на " Военна информация ". Разследването е в две насоки – по какъв начин се харчат бюджетните и извънбюджетните средства. Все още няма обвинявания за финансови нарушавания. Има за приключване на информация ", напомни Гешев.

" Ако ти работиш за българската страна и заплатата ти заплащат българските жители, не е обикновено да обслужваш бизнес ползи. Ако желаят, да стартират в таксиметрова компания да работят. В случай, че работиш в държавна работа, не може да работиш на частно ", акцентира зам.-главният прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР