Служител на Военна информация е бил изпратен в държава от

...
Служител на Военна информация е бил изпратен в държава от
Коментари Харесай

Служител на военното разузнаване бил информатор на бизнесмен в чужбина

Служител на " Военна информация " е бил изпратен в страна от Европейски Съюз, с цел да кара колата на предприемач и да го доставя с информация. Това стана ясно от думите на заместител основния прокурор Иван Гешев. 
 Прокуратурата упрекна двама генерали злоупотребили със секретна информация
Той разяснява следствието, почнало против двама началници от " Военна информация " в Министерството на защитата - бригаден военачалник Светослав Даскалов и бригаден военачалник Пламен Ангелов, които бяха упрекнати за закононарушение по работа поради издаването на стотици позволения за достъп до секретна информация в нарушаване на закона.

След като от прокуратурата оповестиха за следствието бяха отправени предизвестия, че информацията по случая е класифицирана и не би трябвало да се разгласява.

Гешев обаче подцени тези предизвестия и освен даде детайлности към случая, само че и насочи иронични мнения, като уточни, че български офицери би трябвало да си търсят работа като таксиметрови водачи.

" Не е обикновено да ти заплащат заплатата българските жители и шефът на службата " Военна информация " да укаже на представител на тази работа в другарска страна от Европейски Съюз да брифира предприемач, т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес ползи, и този представител на " Военна информация " да му е таксиметров водач няколко дни. Ако това не е обидно за един български офицер, то би трябвало да е обидно за българските жители ", посочи Гешев пред публицисти. 

Той назова случилото се " грозно ". По думите му обаче към момента се ревизира дали има осъществено закононарушение, като се проверява по какъв начин са харчени бюджетни и извънбюджетни средства. 

" Ако ти работиш за българската страна и заплатата ти заплащат българските жители, не е обикновено да обслужваш бизнес ползи. Ако желаят, да стартират в таксиметрова компания да работят. В случай че работиш в държавна работа, не може да работиш на частно ", коментира Гешев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР