Служител на украинското контраразузнаване е бил ранен сериозно, след като

...
Служител на украинското контраразузнаване е бил ранен сериозно, след като
Коментари Харесай

При инцидента край Крим е ранен и служител на украинското контраразузнаване

Служител на украинското контраразузнаване е бил ранен съществено, откакто съветски изтребител изстрелял ракети против украински кораби при случая край крайбрежията на Крим в неделя, съобщи Ройтерс, базирайки се на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Васил Хрицак.

Украйна и Русия си размениха обвинявания, откакто съветската страна стреля по украински военни кораби и по-късно ги задържа. Кризата принуди Украйна да вкара военно състояние в някои региони, като се оправда със опасността от съветска инвазия по суша, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Според доказана оперативна информация на ССУ един от съветските изтребители е употребявал неуправляеми бойни ракети против украинските кораби, вследствие на което един от офицерите от ССУ е съществено ранен ", сподели в изказване през днешния ден ръководителят на службата Васил Хрицак.

Advertisement
Русия сподели, че измежду арестуваните украинци има чиновници на ССУ, напомня Ройтерс.

Хрицак удостовери това и сподели, че чиновниците на разузнаването са били там в поддръжка на военните.

" Наистина пораждащ изненада факт е, че против два украински катера и дребен влекач руснаците използваха шест кораба на Федералната работа за сигурност (ФСС) и четири военни кораба, както и военни хеликоптери и самолети на военновъздушните сили ", съобщи той.

Хрицак добави, че Съветът за сигурност на Украйна взима всички нужни ограничения, с цел да обезпечи освобождението на всички пленници.

Междувременно ФСС популяризира през днешния ден видеозапис с трима членове от екипажите на задържаните в неделя украински кораби. Всеки от тримата моряци признава, че е минал нелегално съветската граница.

Не излиза наяве дали е упражнена насила върху мъжете да приказват. На записа обаче се вижда ясно, че единият от тях чете надписи, отбелязва Ройтерс.

Руската брегова защита подложи на обстрел в неделя три украински военни кораба, опитващи се да минат през Керченския пролив, покрай анексирания от Русия Кримски полуостров. В следствие Русия задържа плавателните съдове и техните екипажи.

Ескалацията на ситуацията в неделя изостри още повече така и така високото напрежение след анексията от Русия на Крим през 2014 година и поддръжката й за проруските сепаратисти в Източна Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР