Служител на Районната инспекция по околната среда във Враца беше

...
Служител на Районната инспекция по околната среда във Враца беше
Коментари Харесай

Уволнен експерт по екология във Враца е върнат на работа от премиера

Служител на Районната ревизия по околната среда във Враца беше уволнен, само че бързо върнат на работа персонално от премиера Бойко Борисов.

Служителят Георги Караиванов е бил скъсен под предтекста " понижаване на размера на работата ", само че самият той си го изяснява с ангажираността си с проблема за превозването на рискови химикали от " Химко Враца ". Той е ръководител на междуведомствената комисия за инспекция на предприятия с висок рисков капацитет към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца, която е виновна за надзор на инсталацията в " Химко ".

Проектът за извозването на рискови цистерни серовъглерод, престояли на територията на " Химко " в продължение на 20 година, е на компания на депутата от ГЕРБ Станислав Попов " Камибо- Хименерго ". За случая стана известно през май от репортажи на Би Ти Ви. Точно преди евроизборите Борисов разяснява проблема като сподели, че не познава индивида, само че той би трябвало да реши самичък казуса. " Ако не, ще дадем пари, ще ги почистим и след това знаете какво се случи с Баневи... ", сподели Борисов.

Сега Попов разгласи, че компанията му има намерение да извози рисковите субстанции и изчаква идването на цистерни от чужбина, само че съгласно специалиста от районната екоинспекция това не е безвредно.

Днес пред Би Ти Ви възобновеният на работа Караиванов сподели, че през вчерашния ден персонално министър председателят му се е обадил и му е споделил, че го връща на работа. Не са обсъждали съответния проблем, само че по-късно Караиванов разговарял за него с министъра на околната среда, който му упълномощил да си довърши работата по този случай.

Караиванов сподели, че има поддръжката на обществеността и медиите във Враца, само че не и на сътрудниците си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР