Служител на пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван

...
Служител на пресцентъра на Министерство на отбраната ще бъде проверяван
Коментари Харесай

Проверяват служител на пресцентъра на МО заради паниката с отнемането на деца

 Служител на пресцентъра на Министерство на защитата ще бъде проверяван дали е измежду уредниците на митингите, провокирани от слуховете, че деца ще бъдат отнемани от родителите им. Информацията е от военния министър Красимир Каракачанов, оповестява bTV.

Междувременно в Сливен районната прокуратура образува досъдебно произвеждане за всяването на суматоха и разпространението на заблуждаваща информация.

На втория ден след нервността от подправената вест 60% от децата в Шесто учебно заведение в сливенския квартал " Надежда " се върнаха в клас. Станчо Георгиев също се поддал на суматохата, тъй като страната закъсняла с разясняването на Стратегията за детето.

В Министерския съвет министър председателят помоли медиите да оказват помощ в тази задача.

" Да помоля за подпомагане за тези не жълти, не кафяви вести. Аз не знам чие схващане това го роди и по какъв начин може по този метод да се приказва. Как може да се стачкува против тактика, която я няма. Как може да се тиражира неистина, че норвежците са дали пари, с цел да им изнасяме деца ", разяснява министър председателят.

Медиатори, учители и обществени обикалят в квартал " Надежда " и изясняват на родителите, че всичко е провокация.

От полицията са разпитвали всички пастори и ромски водачи.

По формираното досъдебно произвеждане наказването е две години затвор, само че поради мащаба на публичната заплаха може да доближи и пет.

Междувременно в обществените мрежи беше разгласен нов митинг против Стратегията за детето - по проект в квартал " Надежда " в събота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР