Служител на плаж в Поморие ще бъде наказан заради побой

...
Служител на плаж в Поморие ще бъде наказан заради побой
Коментари Харесай

Спасителят, набил французин на плажа в Поморие, ще бъде наказан

Служител на плаж в Поморие ще бъде осъден поради побой над чужденец, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на плажната линия, където е станал случаят, Кирил Спасов.

" Не толерираме сходно държание на плажа, нашият чиновник ще бъде осъден. Доколкото разбрах, екскурзиантът се е настанил под непознат чадър и най-учтиво е бил помолен да се измести, което е станало мотив за спор сред двамата. В деня на случая нашият чиновник не е бил на промяна ", уточни Спасов. Той добави, че българинът е отишъл на плажа със фамилията си, като е сложил собствен личен чадър на свободната зона, а чужденецът се настанил под него.

Случаят е от 24 юли тази година. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас прецизираха за Българска телеграфна агенция, че в локалното полицейско ръководство в Поморие е получен сигнал към 15:30 часа за случай, при който след словесно спречкване се е стигнало до сборичкване сред български и френски жител. Дошлите на място полицейски чиновници са обезвредили спора и открили, че причина за спречкването е съществуването на свободно място за слагане на плажни такъми отвън платената зона, за което претендирали и двете страни.

Министерство на вътрешните работи е образувало кореспонденция, към която е добавено и здравно удостоверение, предоставено от френския жител. Тя е изпратена до Районната прокуратура в Бургас. Днес от 15:30 часа в залата на Апелативна прокуратура - Бургас ще бъде даден брифинг от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев и шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас ст. ком. Калоян Калоянов, които ще разкрият повече детайлности за случая.

" Мога да дам сходен образец от през вчерашния ден, 29 юли. Бях очевидец на случай на различен плаж по Южното Черноморие. Туристът беше рускоговорящ. Той дойде с персоналните си движимости, застана пред платена зона и отхвърляше да се реалокира на свободната зона, което наложи да влезе в пререкания със чиновниците на плажа, които съзнателно си изпълняваха уговорките ", сподели Иван Георгиев, шеф на водно-спасителна работа.

" Не търпя крайния жест, с който е приключила борбата с туристите и служителят на плажа, само че, за жалост, това е относително постоянно срещана процедура сред личния състав на плажа и туристите. Една от косвените аргументи е острата липса на фрагменти и в същото време неналичието на задоволително на брой почивки. Хората, които работят по плажовете, са подложени на ежедневното напрежение, което, по една или друга причина, е в основата на тези неприятни случки ", показа Георгиев.

Той сподели, че, за жалост, все още настоящата нормативна уредба слага бранша за водно-спасителната активност в Параграф 22. " Ние сме в обстановка, в която не можем да покриваме изискуемия най-малък брой фрагменти за месеците юли и август, защото няма задоволително искащи ", добави Иван Георгиев.

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР