Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се

...
Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се
Коментари Харесай

Хванаха мигранти в хладилен камион край Видин

Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин ненадейно се натъкнал на незаконни мигранти, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Късно вечерта във вторник на тел. 112 е постъпил сигнал от охранител на паркинга, който съобщил, че полски водач е чул тракане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил " Волво ".

За инспекция на сигнала и изясняване на случая към мястото неотложно се насочили чиновници на районното ръководство във Видин.

Униформените установили, че пломбата на транспортното средство е с нарушена целокупност. В хладилното ремарке са открити сандъци с дини, а сред тях деветима чужденци - седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан.

Няколко души споделили, че не се усещат добре от престоя в хладилното ремарке и на трима от тях е била оказана здравна помощ в МБАЛ " Св.Петка ". Няма заплаха за живота и на тримата.

Групата е съпроводена до районното ръководство.

Мъжете и дамата са арестувани за период до 24 часа за определяне на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска протекция за период до 48 часа.

Оперативна група е направила оглед на товарната комбинация. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на проверяващите продължава, формирано е досъдебно произвеждане.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР