Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се

Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се ...

Хванаха мигранти в хладилен камион край Видин.


Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се натъкнал на нелегални мигранти, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Късно вечерта във вторник на тел. 112 е постъпил сигнал от охранител на паркинга, който съобщил, че полски шофьор е чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил "Волво".

За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на районното управление във Видин.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е с нарушена цялост. В хладилното ремарке са намерени сандъци с дини, а между тях деветима чужденци - седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан.

Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке и на трима от тях е била оказана медицинска помощ в МБАЛ "Св.Петка". Няма опасност за живота и на тримата.

Групата е съпроводена до районното управление.

Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа.

Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Източник: dir.bg