Служител на НАП е заловен в момента на получаване на

...
Служител на НАП е заловен в момента на получаване на
Коментари Харесай

Хванаха служител на НАП с 15 000 лева подкуп

Служител на Национална агенция за приходите е хванат сега на приемане на рушвет от 15 хиляди лв.. Това сподели административният началник на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг по отношение на формирано досъдебно произвеждане против чиновник на Национална агенция за приходите за рушвет.

Русинова изясни, че формираното досъдебно произвеждане е след сполучлива акция на чиновници на ГДБОП под управлението на Софийската градска прокуратура. В рамките ѝ е арестувано лице, чиновник на Национална агенция за приходите, който е хванат в миг на приемане на първия транш от пожелан от него сума, предава " Фокус ".

Служители на приходната организация са били избрани със заповед да извършат проверка на комерсиално сдружение. В следствие въпросните чиновници са провели няколко срещи с шефа на сдружението. При първата от тях те са го уведомили, че във връзка с неговото сдружение са открити недекларирани облаги в размер на 800 хиляди лв.. Служителите са предложили да му бъде направен акт единствено за 16 до 20 хиляди лв.. За задачата шефът на сдружението е трябвало да им даде сумата от 45 хиляди лв..

Сигналът за поискания рушвет е подаден от самия шеф и в следствие служителят на Национална агенция за приходите е хванат при приемането на първия транш от 15 хиляди лв., които са му били предадени в центъра на столицата. Емилия Русинова посочи, че служителят е арестуван за 72 часа и следва да бъде поискано непрекъснатото му задържане под стража, а процесуално следствените дейности по случай продължат, като има и още обвинени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР