Служител на МВР е задържан, защото е участвал в престъпна

...
Служител на МВР е задържан, защото е участвал в престъпна
Коментари Харесай

Жандармерист участвал в разпространението на нелегален тютюн

Служител на Министерство на вътрешните работи е арестуван, тъй като е взел участие в незаконна група за незаконно произвеждане и разпространяване на тютюневи произведения. Груптата е разрушена на 12 юни при интервенция на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и на Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен.

Полицаят е взел участие в разпространяването на стоката, съобщи в неделя представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, съобщи БНР.

Служителят е млад и работи неотдавна в отдел " Жандармерия " в Министерство на вътрешните работи. Предстои да прокуратурата да изиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

В незаконната група са взели участие най-малко още 10 души. В събота са им повдигнати обвинявания за произвеждане и разпространяване на „ марков “ тютюн. Според прокуратурата от незаконното произвеждане страната е ощетена с над 3 млн. лв. единствено от неплащане на акцизите.

Участниците са се занимавали с незаконно произвеждане на тютюн за пушене и разпространяването му до крайни клиенти в цялата страна. За задачата е имало организация в три незаконни цеха с машини и уреди за обработка - омекотяване и ароматизиране на тютюна, както и за нарязването и пакетирането му. Там е бил създаван приблизително по 1 звук тютюн за пушене седмично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР